Van Der Kleijn Elektro in Den Haag

Storingen

Uitgevallen aardlekschakelaar

Schakel alle groene, rode of witte groepen uit. Schakel de aardlekschakelaar weer in, en schakel een voor een de groepen weer in. Zodra de aardlekschakelaar dan weer uitvalt, weet u bij welke groep het probleem zit. Trek alle stekkers in die groep uit het stopcontact en probeer weer in te schakelen. Als dit goed gaat, kunt u de stekkers weer terugzetten. Mocht de aardlekschakelaar weer uitvallen, weet u welk apparaat defect is.

Lukt het niet? Neem contact met ons op.

Kortsluiting

Trek alle stekkers in de betreffende groep uit het stopcontact en vervang de stop. Schakel de automaat opnieuw in. Hoort u een plof, dan is de kortsluiting nog aanwezig.

In dat geval neem contact met ons op.

Knipperend licht

Controleer of de betreffende stop goed vastzit. Hoort u geknetter, schakel dan de groep direct uit in verband met brandgevaar. Neem direct contact met ons op.

Stroomuitval

Controleer uw aardlekschakelaar. Staat deze uit, probeer hem dan weer in te schakelen. Lukt dit niet? Zie procedure ‘Uitgevallen aardlekschakelaar’. [#uitgevallen aardlekschakelaar] Vraag uw buren of zij ook last hebben van stroomuitval of neem contact met ons op. Uw hoofdzekering is waarschijnlijk gesprongen.

Gedeeltelijke stroomuitval

Controleer uw aardlekschakelaar en automaten of stoppen. Vervang ze een voor een door nieuwe. Blijft het probleem aanhouden, Neem dan contact met ons op.

Geknetter in de groepenkast

Neem direct contact met ons op.

Doorgeslagen stoppen

Zijn de stoppen doorgeslagen en gebeurt dat vaker? Dan heeft u teveel apparaten uit dezelfde groep tegelijkertijd aan staan. Uw groepenkast dient uitgebreid te worden of vervangen door een exemplaar met meer groepen. Onthoud dat alle (vaste) apparaten van meer dan 2000 Watt op een aparte groep aangesloten moeten zijn. Bijvoorbeeld wasmachine, wasdroger, vaatwasser, boiler, combimagnetron, oven en keramische kookplaat. Van Der Kleijn Elektro kan u hier meer over vertellen.

Overige problemen met elektrotechnische installaties

Werkt uw hotelschakeling niet? Dan zijn de schakelaars mogelijk niet juist aangesloten.

Maakt een dimmer veel geluid? U heeft waarschijnlijk een verkeerde combinatie van lamp (spaarlamp, ledlamp, gloeilamp), dimmer en elektronische trafo.